"muszę od siebie wymagać, a nie od kogoś"

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • r719
    Classic
    • 2011
    • 17

sew1981, oczywiście w planach jest program i wiele innych rzeczy, ale jak zawsze na przeszkodzie stają finanse .
    Na razie priorytetem jest wymiana przedniej szyby... kolejnej :evil:
  • mrfazi
    • 2010
    • 3103
    • Superb III (3V3)
    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM
    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Dziś przypadkiem trafiłem na nieznany mi wywiad Zenona Laskowika (którego zresztą bardzo cenię), nie przypuszczałem, że będzie on zawierał dość ciekawy podtekst (zawarty w tytule postu). Tym, którzy nie chcą oglądać całości polecam ostatnie 30 sek. Ciekawe czy ta młoda widownia cokolwiek zrozumiała i wyciągnie właściwe wnioski. Bo tym co ostatnio "strajkowali" kilka dni w stolicy to już nie wiele pomoże, nie dociera do nich to że aby odnosić sukcesy zawodowe trzeba coś dać od siebie a potem żądać od innych. Ciekawe co o tym myślicie?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I8bYHre4ybY[/youtube]

Komentarz

• patryk23
      L&K
      • 2011
      • 1105
      • Octavia II (1Z3)
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

To prawda , że zazwyczaj najbardziej krzyczą Ludzie ,którzy slizgaja lub czekają na gotowe.
      Tyczy się to różnych warstw społecznych począwszy od polityków kończąc za zwykłych pracownikach/przedsiębiorcach .

Młode pokolenia (te które znaja PRL z opowiadań ) nie są już tak obarczone tokiem myślenia z tamtych czasów .

Cytując klasyka : Jeśli jesteś na prawdę inteligentny nie będziesz biedny...

Komentarz

• piotrek_gdy
        RS
        • 2008
        • 7723
        • Volkswagen
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez patryk23
        nie są już tak obarczone tokiem myślenia z tamtych czasów
        niee, no np. pokolenie "milenialsów" uważa że im sie wszystko należy :wink:
        przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• r2r
          RS
          • 2008
          • 4720
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Jeśli chodzi o wymaganie od siebie, to rzeczywiście musi przeminąć jeszcze parę pokoleń i nie wiem czy kolejna wojna by się nie przydała. Trzeba trochę zniszczyć, aby znowu odbudować, żeby nastał zryw odnowy.

Człowiek generalnie dobrze mówi, zero gwiazdorstwa - choć nie które stwierdzenia jak na dzisiejsze czasy mogą być passe.
          Artur

Komentarz

• Andja
            Rider
            • 2006
            • 596

JFK:
            „Nie pytaj, co twój kraj może zrobić dla ciebie, zapytaj, co ty możesz zrobić dla swojego kraju”

Komentarz

• patryk23
              L&K
              • 2011
              • 1105
              • Octavia II (1Z3)
              • CDAA 1.8 TSI 160 KM

piotrek_gdy, Mówisz o gimbusach, które uważa się w ich mniemaniu za ,,dorosłe,,?

Chodziło mi bardziej po pokolenie 25 - 35 latków . Tacy ludzie zaczynają rozumieć ,że bez Edukacji i samozaparcia nie osiągnie się dużo.

Mówimy oczywiście o średniej , bo są odchyły zarówno w jedną jak i w drugą stronę.

Komentarz

Pracuję...